Het Keurmerk

HET KEURMERK

 

Uitvaartondernemers die in het bezit zijn van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart dienen minimaal aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 

De uitvaartonderneming is een kleinschalige lokale onderneming.

 

Persoonlijke aandacht en betrokkenheid staan centraal. U beslist alles zelf.

 

Iedere uitvaart wordt samen met u op maat samengesteld. Er wordt geen gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en/of protocollen.

 

U ontvangt uiterlijk de volgende dag een transparante concept begroting.

 

U betaalt alleen voor diensten en producten die u daadwerkelijk afneemt.

 

De uitvaartondernemer dient minimaal 12 beoordelingen per jaar te krijgen met een gemiddelde score van minimaal een 7 van de 10.

 

De uitvaart hoeft niet direct in één gesprek geregeld te worden. De uitvaartverzorger komt, indien u dat wenst, iedere dag persoonlijk bij u langs om beetje bij beetje meer vorm aan de uitvaart te geven.

 

De uitvaartondernemer besteedt alle tijd die nodig is om samen met u een persoonlijke uitvaart te creëren. Er is geen maximum tijd die aan het verzorgen van een uitvaart wordt besteed.

 

Het uitgangspunt is dat de uitvaartverzorger die de uitvaart met u bespreekt, ook degene is die u op de dag van de uitvaart begeleidt.

 

 Uw beoordeling bepaalt of de uitvaartondernemer het keurmerk mag blijven voeren.

 

 

 

Wist u dat u altijd vrij bent om uw eigen uitvaartondernemer te kiezen. Ongeacht hoe en waar u bent verzekerd (dus ook bij een natura uitvaartpolis).